marți, 10 iulie 2012

Punct de vedere

"Seara buna
Cred ca trebuie clarificate citeva amanunte dar esentiale .
1- In oricare tara democratica , cind parlamentul decide sa suspende un presedinte , se instituie o comisie de ancheta . Care , cu puterile conferite de constitutie , analizeaza fapte , interogheaza persoane , citeste documente oficiale (inclusiv secrete de stat) si stabileste concluzi/ recomandare . Suspendare sau nu .
Ca exemplu , asa a fost in cazul american cu presedintele Nixon . Care a demisionat stiind ca comisia parlamentara avea toate probele care il inculpau .
2- In statul de drept , o Curte Constitutionala (sau numita Curte Suprema pe alte meleaguri) are rolul stabilit de legea FUNDAMENTALA (Constitutia) de a verifica , aproba sau anula ORICARE decizie legislativa. Analizind respectiva lege , OUG, regulament , etc si stabilind daca sint sau nu in spiritul legii fundamentale .
3- Cum insasi CONSTITUTIA stabileste ca “nimeni nu e mai presus de lege” , rezulta inechivocabil ca oricare decizie a parlamentului , senatului sau guvernului sint controlate de catre respectiva curte pentru a verifica daca sint sau nu in spiritul constitutiei . Acesta masura poate fi luata din autoinitiativa a respectivei curti sau la sesizarea altor institutii , organizatii sau persoane fizice . Asa functioneaza peste tot in lumea democratica reala .
4- Ca urmare a importantei fundamentale a punctelor 1-2-3 in statul de drept , membri respectivei curti trebuie sa fie mai presus de oricare suspiciune . Cu tot ce inseamna asta in mecanismul de numire a respectivelor persoane .
5 – In democratia “originala” care tine presedinte de onoare a unui partid un nomenclaturist comunist notoriu (caz unic in UE) , unde fostii securisti sau membri a conducerii PCR sau UTC au ocupat si ocupa posturi cheie (alt caz unic in UE ) , in tara in care cele mai mari pensi le au tot fostii securisti si nomenclaturisti PCR (alta unicitate a tarii mioritice) , in tara in care in general politica se transmite din tata in fiu/fica (ca in “mareata” Grecie) , aceste reguli simple dar fundamentale pentru statul de drept au fost incalcate mereu . De oricare partid care a ajuns la putere .
Pina cind nu se vor schimba aceste “maniere” de guvernare , de a face politica , nici o sansa ca Romania sa fie efectiv un stat de drept .
In tara reciclarii multilateral dezvoltate si a musamalizarii continue , fiecare va incerca sa impuna oamnenii lui in justitie .
Asta a priceput inclusiv UE cind a stabilit MCV , mecanismul de verificare si control pe justitia romaneasca .
Nu a fost introdus pentru faptul ca Romania e o tara corupta pina la cele mai inalte niveluri ( asta e o consecinta nu o cauza) . Acest mecanism a fost aplicat noua si bulgarilor deoarece sintem unicele doua tari din UE unde justitia e o imitatie care nu corespunde nici macar minimelor cerinte a unei democratii firave ."
Comentariu preluat de AICI 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu