miercuri, 19 noiembrie 2014

Concediu pentru domnul Ponta

După ce-a muncit intens în campania electorală în vastul birou care este ţara, că biroul de prim ministru era prea strîmt pentru ambiţiile domniei sale, domnul Ponta se simte brusc epuizat şi a anunţat că-şi va lua un binemeritat concediu pînă luni. Pînă care luni? N-a anunţat. Nici nu este nevoie să anunţe pentru că electoratul l-a concediat pe domnul Ponta duminica recent trecută, iar stafful PSD n-a avut altceva de făcut decît să valideze această concediere. Nici măcar stafful PSD n-ar fi avut altceva de făcut după cea mai usturătoare înfrîngere a unui candidat la preşedinţie din partea celui mai mare partid din România. A patra înfrîngere în total în ultimii 25 de ani şi a treia înfrîngere consecutiv după cele două mandate de preşedinte ale domnului Traian Băsescu.
Deci, concediu pentru domnul prim ministru V. V. Ponta. Dacă ar fi să mă întrebe cineva pe mine, aş răspunde că acest concediu al domnului Ponta este definitiv din viaţa politică a României, sau, măcar!  pentru un deceniu. Cum experienţa pe care o am (avem) cu soarta politică a celor care-au pierdut alegerile prezidenţiale fiind propuşi şi intens! susţinuţi de PSD, înclin să cred că domnul Ponta tocmai a fost tras pe linie moartă la fel ca  Adrian Năstase - în mod dur - şi ceva mai soft, ca domnul Mircea Geoană.
Chiar şi domnul Iliescu a recunoscut – indirect – că nu prea mai contează în calculele PSD, atunci cînd întrebat fiind dacă va fi invitat la şedinţa de analiză a acestor alegeri, a răspuns: SPER! În definitiv, sînt preşedintele de onoare al PSD.
Va fi sau nu invitat, în PSD au răbufnit vechile adversităţi: primarul sectorului trei, domnul Negoiţă a cerut ieşirea de la guvernare (citeşte oprirea influenţei lui Ghiţă în partid), primarul sectorului cinci, Marian Vanghelie, a cerut măsuri drastice împotriva corupţilor (să nu te bufnească rîsul?) Dan Şova a cerut demisia lui Dragnea iar senatorul Şerban Nicolae a cerut capul domnului Ilie Sîrbu – tata socru dacă nu ştiţi – şi al domnului Ioan Rus, adică exact omul care ar fi trebuit să asigure victoria PSD în ardeal.
Dar. După ce azi s-a luat hotărîrea în Parlament ca toţi penalii să fie lăsaţi pradă justiţiei, s-a cam pus batista pe ţambal şi toţi înfierbîntaţii au făcut pasul înapoi pînă la noi regrupări.
Pînă atunci, concediu pentru domnul Ponta. De fapt, un palid controlle dammage. Retragerea în plan secund al înfumuratului şef nu va fi în măsură să stăvilească furia tinerilor care-au decis să iasă din neimplicare şi nici furia diasporenilor. Furia acestora va continua pînă cînd actuala clasă politică va înţelege că paradigma modului în care se face politică în România, s-a schimbat. Definitiv!
În definitiv, de la acest nou bazin electoral au venit voturile care-au decis victoria şi l-au făcut cîştigător, pe domnul Iohannis în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din binecuvîntata zi de 16 noiembrie 2014.

Apropo: ştiţi că 16 noiembrie este ziua de naştere a lui Andrei Mureşanu, creatorul versurilor imnului naţional? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu