vineri, 20 octombrie 2017

Intrăm în Valencia

Arena pentru lupte cu tauri
Cocheta gară centrală

Străzi și clădiri



Trecem pe lîngă creațiile arhitectului Santiago Callatrava, dăm o raită cu microbuzul prin centrul vechi, și oprim la primul obiectiv, muzeul nu știu cum al celor două ape ale nu știu cărui marchiz. Foarte frumos la exterior, bogat ornamentat, dar la intrare mi se impune să las bagajul într-o cameră de la parter. Mă enervez și refuz să intru. Iau și bagajul lui Silvia, rămîn la intrare pe hol, mă așez pe o bancă și scriu. Ce bagaj aveam? Păi gentuța mea cu de toate, (umbrelă, carte de citit, caiet de scris, aparat foto/camera de luat vederi, acumulator, pixuri, briceag, prosop) și bineînțeles, pungile cu picknick J. Mai bine nu le luam de la hotel că tot aveam de gînd să le dăm unor sărmani, și le-am cărat ceva vreme pînă am reușit. Știți cum e chestia aia cu facerea de bine J.
Stai că am aflat cum se numește muzeul: Museo Nacional de Ceramica y de las Artes Suntuarias ”Gonzales Marti”. Ete na, ce-am avut și ce-am pierdut J.
Imagini luate de Silvia









Nu după multă vreme apar și vizitatorii muzeului și pornim după Olga să vedem: o piață rotundă care era folosită ca abator,
Bursa mătăsii construită în secolul al XV-lea cu sala de contracte,

banca și temnița pentru datornici din turn, o capelă, depozitul de mărfuri - diverse nu doar mătăsuri, consulatul maritim etc.
Întreg edificiul a fost conceput și construit de arhitectul Pere Compte.
Podelele au un mozaic trompe oeil;
tavanul este superb decorat, cu figuri de oameni unicat!
Apoi am vizitat Catedrala care se presupune că adăpostește vestitul Graal (mai tîrziu, respectiv după masa de prînz). Aici am primit ceva explicații de la Olga printr-un sistem audio. Ce-am notat? Nimic J. Odată ieșiți la aer curat, ne sfătuim repejor și stabilim punct de întîlnire peste două ceasuri după care ne răspîndim care încotro. Booon. Tot orașul este împînzit de fanfare și de coruri, care mai de care mai gălăgioase, cam toate intonează melodia aceea celebră: Vaaaa-lenciaaaaa tararam taram tam tara, Vaaaa-lenciaaaaaa și-apoi ține-o tot așaaaaaa J!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu